MILYEN A JÓ
RAKTÁRÉPÜLET?

A tárolt áruk minőségi megóvása érdekében tervezzük az épületét.

Fix ár garancia

Fából olcsóbb és tartósabb mint fémből.

Tartós és Innovatív

Nem korrodálódik. 30 méter fesztáv is lehet.

Villámgyors

Előregyártott elemek időjárás garanciával

Egyedi, csak Önnek

A kívánt méretre készítjük, egyedi tervezés

EGY JÓ RAKTÁRÉPÜLET TÖBB SZEMPONTBÓL IS MEGFELEL A FELADATÁNAK, ÉS KIELÉGÍTI A FELHASZNÁLÓK IGÉNYEIT.

 

Megfelelő méret és elrendezés

A jó raktárépület mérete és elrendezése az adott célok és felhasználási igények szerint kell legyen kialakítva. A raktározási kapacitást a raktár alapterületének és belmagasságának megfelelő méretével lehet maximalizálni, ugyanakkor fontos, hogy az épület ne legyen túl nagy, mivel a felesleges terület többletköltséget jelent. Az elrendezésnek jól átgondoltnak és logikusnak kell lennie, hogy a raktározási folyamatok gördülékenyen és hatékonyan menjenek végbe. A belső elrendezésnek megfelelően kell biztosítani az anyagok mozgását, a rakodást és a pakolást, valamint a könnyű hozzáférést a raktározott árukhoz.

Jó hőszigetelés

A jó raktárépületnek jó hőszigetelési tulajdonságokkal kell rendelkeznie, hogy a raktározott áruk ne sérüljenek a hőmérsékletváltozások miatt. A hőszigetelés megakadályozza a hőveszteséget és a hőnyereséget, ami segít a fűtési és hűtési költségek csökkentésében, és lehetővé teszi a raktározott áruk hőmérsékletének megfelelő szinten tartását.

Megfelelő világítás

A jó raktárépületnek megfelelő mennyiségű és minőségű világítással kell rendelkeznie, hogy biztosítva legyen a megfelelő látási viszonyok a raktározási folyamatok során. Az alacsony fényviszonyok növelhetik a balesetek kockázatát és nehezíthetik a raktározott áruk azonosítását. Az elhelyezkedés és elrendezés a megfelelő természetes megvilágítás szempontjából is fontos. Az ablakok, tetőablakok és átlátszó tetőszerkezetek a természetes fényt biztosítják, csökkentik az energiafelhasználást és javítják a munkakörnyezetet.

Biztonságos belső kialakítás

A jó raktárépületnek biztonságos belső kialakítással kell rendelkeznie. A raktározási  folyamat során a balesetek és sérülések kockázatát minimalizálni kell. A raktárban biztonságos járda, kialakított targoncás útvonalak, megfelelő kivilágítás, korlátok és biztonsági zónák biztosítják a munkavállalók és az áruk biztonságát.

Jó minőségű építőanyagok

A jó raktárépületnek jó minőségű és tartós építőanyagokból kell épülnie. Az építőanyagoknak ellenállóaknak kell lenniük az időjárás, a nedvesség, a hőmérséklet és a különböző anyagok okozta károk ellen. A beton vagy acél váz általában a korábbi idők raktárépület konstrukciója, manapság egyre több építkezésnél alkalmazzák a fa vázas raktárépületeket is. A fa vázas raktárépületek könnyűek és olcsóbbak, mint az acél vagy beton szerkezetek, és a megfelelően kezelt fa anyagok hosszú élettartammal rendelkeznek.

Kényelmes és biztonságos
munkakörnyezet

A jó raktárépület kényelmes és biztonságos munkakörnyezetet biztosít a dolgozóknak. A dolgozók számára kényelmes munkakörnyezetet kell biztosítani, hogy csökkentse a stresszt és a fáradtságot, ami hozzájárul a hatékonyabb munkavégzéshez és csökkenti a munkavállalók hiányzását. A megfelelő szellőzés és hőmérséklet-szabályozás is fontos tényező a dolgozók kényelme és biztonsága érdekében. A megfelelő szellőzés javítja a levegőminőséget és csökkenti  a pormennyiséget, ami csökkenti a légúti megbetegedések és az allergiás reakciók kockázatát. A megfelelő hőmérséklet-szabályozás a dolgozók kényelmét és egészségét javítja, és segít megőrizni a raktározott áruk minőségét.

MIÉRT ÉRDEMES A RAKTÁR ÉPÜLETEKET FÁBÓL ÉPÍTENI SZEGLEMEZES SZEKEZETTEL?

Az árak szempontjából az acél szerkezetek általában drágábbak a fa szerkezeteknél

A fa szerkezetek ára általában kedvezőbb, mint az acél vagy a beton szerkezeteké, mivel a fa lényegesen olcsóbb. Elérhetőbb és könnyebb dolgozni vele, mint a nehéz fémekkel vagy betonnal. A fa szerkezetek általában gyorsabban és könnyebben szerelhetők, ami csökkentheti a munkaerőköltségeket, és időtakarékos megoldást jelenthet az építkezés során.

Tartósság és hosszú élettartam

Az építési anyagok között a faanyag a legtartósabbak közé tartozik. A faanyag tartósságát növeli az, hogy az anyag folyamatosan „élni” tud, és képes alkalmazkodni a környezet változásaihoz, ezért szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között is megtartja szerkezeti szilárdságát. Ezenkívül a faanyag természetes anyag, amelyet az idő előrehaladtával nem korrodálódnak vagy rozsdásodnak, ellentétben például az acéllemezekkel.

Rugalmasság és könnyűség

A faanyag kiváló rugalmassága lehetővé teszi a könnyűszerkezetű építési technikák alkalmazását. A faanyag számos formára és méretre vágott lehet, így könnyen illeszthetők össze az egyes elemek. Ez lehetővé teszi a tervezők számára, hogy a raktározási igényekre szabott egyedi épületeket hozzanak létre. A könnyű faanyag szállítása és feldolgozása is olcsóbb, mint más építési anyagoké, mint például az acélé, így a raktár építésének költségei jelentősen csökkenthetők.

Környezetbarát jelleg

A faanyag környezetbarát jellege nagy előnye a más építőanyagokhoz képest. A faanyag újrahasznosítható és biológiailag lebomlik, így sokkal kevésbé terheli a környezetet, mint a nem újrahasznosítható építőanyagok. A faanyag természetes anyag, amely nem tartalmaz káros vegyi anyagokat, így nem okoz káros hatást a belső környezetre.

Energiahatékonyság és hőszigetelés

A faanyagból készült raktárak nagyon hatékonyak a hőszigetelés szempontjából. A faanyag magas hőszigetelő képessége lehetővé teszi, hogy az épület könnyen szabályozható hőmérsékletű legyen, ami fontos a termékek tárolásához, amelyeknek bizonyos hőmérsékleten kell maradniuk. A faanyagból készült raktárak számos olyan lehetőséget kínálnak, amelyeket más építési anyagokkal nem lehet elérni. Az építők és a tervezők szabadon alakíthatják a raktárakat, hogy illeszkedjenek az dott igényekhez. Ez magában foglalja a szükséges tárolási térfogat meghatározását, az áruszállítás és az anyagmozgatás könnyű kialakítását, a raktári berendezések és eszközök használatát.Az építők a faanyag rugalmasságát kihasználva, könnyedén hozzáadhatnak új területeket a raktárhoz, amelyeket a jövőbeni bővítésekhez használhatnak. A faanyag kiválóan alkalmazkodik a környezeti változásokhoz, és így akár az időjárás változásaival is szemben áll. Ezzel szemben az acél és más építőanyagok rugalmatlanok, így a hosszú távú felhasználásukat befolyásolhatják az időjárási hatások. A faanyag építési anyagként történő felhasználása egyre inkább előtérbe kerül, nemcsak a környezetbarát jellege miatt, hanem az anyag tartóssága és sokoldalúsága miatt is. A faanyagból készült raktárak előnyös árakon, alacsony karbantartási költségekkel és nagy tervezési szabadsággal rendelkeznek. Az építők könnyen és gyorsan szerelhetik az épületet, és lehetővé teszik a szükséges térhatások meghatározását a tárolásra és a mozgatásra vonatkozóan.

Összefoglalva tehát, a faanyagból épített raktárak előnyei közé tartozik az ár tartósság, a rugalmasság, a könnyűség, az energiahatékonyság, a hőszigetelés és a környezetbarát jelleg.

MI AZ ACÉLSZERKEZET?

Az acélszerkezet egy olyan szerkezeti rendszer, amelyet acélból készítnek. Az acélszerkezeteket különböző méretű és formájú épületekhez használják, beleértve az ipari épületeket, raktárakat, irodaházakat, szállodákat, bevásárlóközpontokat és lakóépületeket.

Az acélszerkezetek előnye, hogy erősek, tartósak és viszonylag könnyűek. Az acélszerkezetek kiválóan ellenállnak a természeti katasztrófáknak, mint például az erős szélnek, az árvíznek, az esőnek és az összeomlásnak. Az acél erős és tartós, és nagy teherbírású, így az acélszerkezetek kiválóan alkalmazkodnak a nehéz teherbírású épületekhez.

Az acélszerkezeteket általában előre gyártják és előre tervezik, majd az építési helyen összeszerelik. Az előregyártott szerkezetek lehetővé teszik a gyorsabb építési időt és a kisebb munkaerőköltséget, amely előnyös lehet a nagyobb építkezések során.

Az acélszerkezetek könnyen módosíthatóak és bővíthetőek, ami azt jelenti, hogy az épületek egyszerűen bővíthetők és átalakíthatók a jövőbeni igényeknek megfelelően. Az acélszerkezeteket sokféle designban és stílusban lehet előállítani, és különböző bevonatokkal elláthatóak, amelyek meghatározzák a külső megjelenésüket.

Az acélszerkezeteknek azonban néhány hátránya is van. Az acélszerkezetek hővezető képessége nagyobb, mint a fa vagy a téglaépületeké, ezért hőszigetelés rendszerekkel kell ellátni őket, hogy megvédjék az épület belsejét a hőveszteségektől. Az acélszerkezetek előállítása és telepítése némi zajjal és zavaró tevékenységgel jár, amely befolyásolhatja a környezetet és a környezetet használó embereket. Az acélszerkezetek gyártása és előállítása bizonyos mértékű környezeti terheléssel is járhat. Összességében az acélszerkezetekerős, tartós és rugalmas szerkezetek.

Az acélszerkezetek fával való helyettesítése bizonyos épülettípusok esetében lehetségesés előnyös lehet. A faépítészet előnye, hogy környezetbarát, meleg és otthonos hangulatot kölcsönöz az épületnek, könnyen adaptálódik a változó környezeti viszonyokhoz, valamint csökkenti az építési folyamat szén-dioxid kibocsátását.

Raktárak

A raktárak építésénél az acélszerkezetek népszerűek a teherbírásuk és a tartósságuk miatt. Azonban a faépítészet számos előnnyel rendelkezik a raktárak építésekor, mivel a fa könnyebb és gyorsabban szerelhető össze. A fa hőszigetelő tulajdonságai szintén előnyösek lehetnek, mivel segíthetnek a belső hőmérséklet fenntartásában.

BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOK

A bevásárlóközpontok építésekor az acélszerkezetek és a betonoszlopok népszerűek a nagy teherbírásuk és tartósságuk miatt. Azonban a fa előnyös lehet a bevásárlóközpontok építésekor is, mivel segíthet a természetesebb és melegebb környezet megteremtésében. A fa használata a belső térben a természetes fény áramlását is elősegíti, ami az üzletek látványát javítja.

Szállodák

Az acélszerkezetek és a betonoszlopok gyakran használatosak a szállodák építésekor a tartósságuk miatt. Azonban a fa használata számos előnnyel járhat a szállodák építésekor is. A fa használata a szálloda belső tereiben meleg és otthonos környezetet teremt, ami hozzájárulhat a vendégek kellemes élményéhez. A fa használata a szálloda homlokzatán is előnyös lehet, mivel a fa természetes szépsége vonzó lehet a vendégek számára.

Üzemek és gyárak

Az acélszerkezetek és a betonoszlopok a nagy terhek miatt népszerűek az üzemek és gyárak építésekor. Azonban a fa használata számos előnnyel járhat az üzemek és gyárak építésekor is. A fa kiváló hangszigetelő tulajdonságai miatt a fa szerkezetek segíthetnek a zajszint csökkentésében.

Kereskedelmi és ipari épületek

Itt is hasonló szempontok számítanak, mint a raktáraknál. Az épületek funkcionális szükségletei határozzák meg az építési anyag kiválasztását. Az acélszerkezetek sokoldalúságuk miatt sokféle kereskedelmi és ipari épületben alkalmazhatóak, azonban a fa szerkezeteknek is vannak előnyei.

Kis és közepes méretű üzletek, boltok: Az egyszintes kis- és közepes méretű boltok és üzletek esetében a fa szerkezetek kiváló alternatívát jelentenek az acél helyett. A fa könnyűsége, természetes megjelenése és a könnyű szerelhetősége miatt jelentős költségmegtakarítás érhető el.

Építészeti megjelenés: Bizonyos kereskedelmi és ipari épületek esetében a fa szerkezetek jobban illeszkedhetnek a környező épületekhez és az épület céljához.

Ingyenes ajánlatkérés

A FarmTető hagyományos fából készült fa tetőszerkezeteket és keretállást gyárt időjárásfüggetlenül, teljesen robotizált eszközparkkal, szakértő mérnökök közreműködésével!

Miért Válasszon minket?

 • Akár 30%-kal kevesebb fából 2x olyan szilárdságú szerkezet
 • Kevesebb, feleslegmentes faanyag felhasználás, azaz olcsóbb szerkezet
 • Teljesen automatizált, időjárásfüggetlen üzem, számítógépes, statikai tervezés
 • Csúszásmentes tervezés és gyártás felesleges költségek nélkül
 • Teljes körű szolgáltatás: tervezés, gyártás, szállítás egy kézben

Kérje ingyenes, kötelezettségektől mentes árajánlatunkat most!

FarmTető - szolgáltatási kör és terület

 • #fa tető szerkezet Szigetvár
 • #gépszín tető Bakonybél
 • #szarvasmarha telep tető Szekszárd
 • #tetőszerkezet készítés Dombóvár
 • #tehenészeti telep tető Veszprém
 • #farm tető Székesfehérvár