Sertéstartó telep

Annak érdekében, hogy a sertések kényelmesen érezzék magukat az istállóban, fontos, hogy figyelmet fordítsunk az állat környezeti, etológiai igényeire.

A sertésfiaztatóknál nagyobb szükségük van melegre, miközben a gondozóknak a hűvösebb levegő lenne a megfelelőbb. Sertéstelep optimális kialakításánál figyelembe vesszük, hogy az állatok egészségesen növekedjenek és termékenyek legyenek.

Számos országban a sertéstenyésztés és tartás hosszú hagyományokra vezethető vissza, amely sok esetben olyan örökségekkel jár, m int az idejétmúlt épületszerkezeti struktúrák, gazdaságtalan külső és belső kialakítások. Egy technológusnak sokszor nehéz dolga van a tervezés során a 20-30-40 éves épületekkel, amelyek több szempontból sem felelnek meg a modern technológiák adaptálásához, plusz költséget jelentve egy telepi rekonstrukció során. Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a technológia funkcionalitása határozza meg az épület kialakítását és nem pedig fordítva. A férőhelyigényeknek és szabványoknak megfelelően kell tervezni egy istálló méretét, mely köré kell kialakítani a kutricákat, válaszfalakat, folyosókat. 

Ha a lehetőség adott, érdemesebb teljesen új alapoktól kezdeni egy sertéstelep újjáépítését, mely mellett számos érvet lehet felsorolni:

 

 • a külső és belső épület-méretekkel a tervező szabadon gazdálkodhat
 • nem kell igazodni a régi épület-struktúrákhoz
 • statikailag több tekintetben nem valósítható meg a mély lagúnás rendszer (bonyolult kivitelezés, félmegoldás a sekélylagúna)
 • steril, új környezet fogadja az állatokat (nincs szükség hosszadalmas mosásra, fertőtlenítésre, a jelentősebb
  gazdasági/termelési hátrányt okozó fertőzésektől mentes lesz az új telep)
 • a legmodernebb szellőzés-technológiák, szűrőrendszerek, zárt felhajtófolyosók alakíthatóak ki.

Ízelítő korábban elkészített projektjeinkből. Nézze meg referenciáinkat, hogy biztosan döntsön a technológia mellett.

Tetszik, amit lát?

Gyorsan kivitelezhető, statikailag pontos szeglemezes tetőszerkezetek és keretállás osztrák minőségű faanyagból...

 

Kérje ingyenes, kötelezettségektől mentes árajánlatunkat most!

Ajánlatot kérek

Ingyenes ajánlatkérés

A FarmTető hagyományos fából készült fa tetőszerkezeteket és keretállást gyárt időjárásfüggetlenül, teljesen robotizált eszközparkkal, szakértő mérnökök közreműködésével!

Miért Válasszon minket?

 • Akár 30%-kal kevesebb fából 2x olyan szilárdságú szerkezet
 • Kevesebb, feleslegmentes faanyag felhasználás, azaz olcsóbb szerkezet
 • Teljesen automatizált, időjárásfüggetlen üzem, számítógépes, statikai tervezés
 • Csúszásmentes tervezés és gyártás felesleges költségek nélkül
 • Teljes körű szolgáltatás: tervezés, gyártás, szállítás egy kézben

Kérje ingyenes, kötelezettségektől mentes árajánlatunkat most!

Sertéstelep

Az egyik legfontosabb előnye a fából készült csarnokoknak az, hogy ezek az épületek sokkal fenntarthatóbbak, mint az acél vagy a beton épületek.

lovarda és istálló

Lovardája lószeretők kedvenc helyévé válhat. Fedett lovardájában sem a tűző nap, sem a szakadó eső nem lesz többé akadály. A fedett lovarda télen-nyáron kihasználható, megfelel a lónak és lovasának egyaránt.

Baromfi telep

A faszerkezetű épületek könnyűek, gyorsan szerelhetőek, tartósak, valamint természetes és környezetbarát anyagokból készülnek, ezért ideálisak lehetnek a kis és közepes méretű csarnokok építésére.

Szarvasmarha istálló

A haszonállatokkal szembeni etikus magatartás a jó közérzet fenntartása,
amelyre az EU-jogszabályok az „állatjólét” (animal welfare) kifejezést használják. Az állat-egészségügyi statisztikák szerint a veszteségek döntő részét nem a különféle patogén, hanem a helytelen tartási, takarmányozási és egyéb környezeti ártalmak, illetve ezek hatására felszaporodó kórokozók okozta betegségek idézik elő.